• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Inspirujące historie kobiet osiągających sukcesy w biznesie.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, aby uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się znacznie więcej na stronie internetowej wina. Wina posiadają w dodatku niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym wynikiem fermentacji, jednakowoż hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Albowiem pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu.

1. Zajrzyj tutaj

2. Więcej informacji

3. Przejdź do strony

4. Znajdź więcej

5. Wejdź Własne projekty DIY z wykorzystaniem elektroniki.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.