• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia holenderska: Przepisy na stroopwafels i haring

Żywność ekologiczna jest najczęściej uważana za niezmiernie zdrową. Dzieje się tak ponieważ towary ekologiczne są wytwarzane przy użyciu pewnych precyzyjnie określonych reguł. W szczególe nie mogą być sztucznie korygowane. Świadczy to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie niż położone obok w sklepie te same artykuły z nieekologicznych upraw. Mamy prawo jednakże mieć pełne przekonanie, że do ich wytworzenia nie użyto środków syntetycznych. Człowiek nie ingerował też w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To sprawia, że nie zawierają żadnych ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych artykułów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie pochodziło z takich upraw, w których zwierzęta mają zapewnione jak najlepsze warunki życia. Nie są też sztucznie dokarmiane w celu podwyższenia ich wagi. Podobnie rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w rozmaitego typu wartości odżywcze. Dlatego należałoby jeść żywność ekologiczną.

1. Sprawdź tutaj

2. Przejdź dalej

Kuchnia japońska: Przepisy na takoyaki i okonomiyaki

Categories: Kulinaria

Comments are closed.